Корки гарбуза містять вітамін A, C, E та В6, калій, марганець, тіамін, фолієву кислоту, ніацин, залізо, магній, фосфор та клітковину. Корки багаті на бета-каротин, який в організмі перетворюється на вітамін А. Цей потужний антиоксидант при регулярному вживанні допомагає захищати шкіру від сонячного ультрафіолету.Nov 8, 2021
У гарбуза їстівно все, навіть її дубова шкірка. Шкірка багатьох плодів міцна стіна, що заважає комахам і грибкам зруйнувати їх. Гарбузова шкірка має відмінні захисні властивості, їх можна, можливо використовувати і для зміцнення здоровя, наприклад, для боротьби з мікозами і паразитами.
Мускатна гарбуз сама смачна корисна! на 90% гарбуз складається із води. Яскраво-жовтогаряча мякоть гарбуза містить органічні сполуки феноли та флавоноїди, а також бета-каротин, який перетворюється на вітамін А в нашому організмі.
Гарбуз допоможе при атеросклерозі та подагрі, простатиті та гіпертонії, хворобах нирок та печінки, при шкірних захворюваннях, при артритах та анеміях, кашлі та ГРВІ, зміцнить судини та оздоровить серце. Гарбуз необхідна при набряках – серцевих та ниркових.