Ліниві голубці це чудова і смачна страва, яку можна приготувати швидко і легко. Вони отримали свою назву завдяки своїй простій технології приготування: замість загортання фаршу в листя капусти його просто ліплять у казанок або форму і запікають на повільному вогні.
Однак багато людей стикаються з проблемою – соковитість голубців. Часто страва виявляється сухою, тому що фарш після тривалої термічної обробки втрачає в соку. Але існує кілька секретів, які допоможуть зробити ледачі голубці по-справжньому соковитими та ароматними.
По-перше, вибір свіжої та соковитої капусти – це один із головних моментів. Вона має бути щільною, без засохлих країв та пошкоджень. Якщо можливо, варто вибрати білокачанну капусту, оскільки вона соковитіша і ніжніша. Також необхідно правильно підготувати капусту до приготування зняти верхнє темне листя і по необхідності пропарити її, щоб вона була мякшою і гнучкішою.
Кількість порцій | складові | Як готувати |
---|---|---|
4-6 | 500 гр фаршу, 1 капуста білокачанна, 1 чашка рису, 1 цибуля ріпчаста, 2 жмені зелені, сіль перець, кефір (для заправки) | Капусту розібрати на листя, відварити в окропі до готовності, нарізати невеликими шматочками. Цибулю дрібно нарізати, зелень кінзи та петрушки дрібно нашаткувати. Фарш змішати з рисом, цибулею, зеленню, сіллю та перцем. Добре вимішати. На кожен аркуш капусти викласти невелику порцію фаршу і загорнути, формуючи голубці. Голубці викласти в каструлю, додати кефір, щоб накрив голубці. Гасити на малому вогні до готовності. |
Що потрібно зробити, щоб не розвалювалися ліниві голубці?
Якщо ви вже почали готувати та голубці розвалюються, ситуацію можна виправити додавши до маси одне сире яйце. Також можна додати трохи вареного рису.
Скільки часу потрібно гасити голубці?
18. Посолити, поперчити. 19. Гасити під закритою кришкою 40-50 хвилин.
Чому називають ліниві голубці?
У селянському побуті суворо дотримувалися традиції приготування їжі. До будь-якого відступу від них ставилися насторожено, а спроби спростити приготування пояснювали лінню. Тому і страви, приготовлені спрощеним способом, хоч і їли, але називали ледачими.