Categories: Новини

Секрети приготування соковитих лінивих голубців

Ліниві голубці це чудова і смачна страва, яку можна приготувати швидко і легко. Вони отримали свою назву завдяки своїй простій технології приготування: замість загортання фаршу в листя капусти його просто ліплять у казанок або форму і запікають на повільному вогні.

Однак багато людей стикаються з проблемою – соковитість голубців. Часто страва виявляється сухою, тому що фарш після тривалої термічної обробки втрачає в соку. Але існує кілька секретів, які допоможуть зробити ледачі голубці по-справжньому соковитими та ароматними.

По-перше, вибір свіжої та соковитої капусти – це один із головних моментів. Вона має бути щільною, без засохлих країв та пошкоджень. Якщо можливо, варто вибрати білокачанну капусту, оскільки вона соковитіша і ніжніша. Також необхідно правильно підготувати капусту до приготування зняти верхнє темне листя і по необхідності пропарити її, щоб вона була мякшою і гнучкішою.

Ледачі голубці як зробити соковитими
Кількість порцій складові Як готувати
4-6 500 гр фаршу,
1 капуста білокачанна,
1 чашка рису,
1 цибуля ріпчаста,
2 жмені зелені,
сіль перець,
кефір (для заправки)
Капусту розібрати на листя, відварити в окропі до готовності, нарізати невеликими шматочками.
Цибулю дрібно нарізати, зелень кінзи та петрушки дрібно нашаткувати.
Фарш змішати з рисом, цибулею, зеленню, сіллю та перцем. Добре вимішати.
На кожен аркуш капусти викласти невелику порцію фаршу і загорнути, формуючи голубці.
Голубці викласти в каструлю, додати кефір, щоб накрив голубці.
Гасити на малому вогні до готовності.

Що потрібно зробити, щоб не розвалювалися ліниві голубці?

Якщо ви вже почали готувати та голубці розвалюються, ситуацію можна виправити додавши до маси одне сире яйце. Також можна додати трохи вареного рису.

Скільки часу потрібно гасити голубці?

18. Посолити, поперчити. 19. Гасити під закритою кришкою 40-50 хвилин.

Чому називають ліниві голубці?

У селянському побуті суворо дотримувалися традиції приготування їжі. До будь-якого відступу від них ставилися насторожено, а спроби спростити приготування пояснювали лінню. Тому і страви, приготовлені спрощеним способом, хоч і їли, але називали ледачими.

admin

Recent Posts

Будівельні матеріали: Різноманіття, Якість та Доступність

Будівництво та ремонт – це важливі етапи в житті кожного власника житла. Вибір матеріалів і…

3 дні ago

Зовнішні жорсткі диски: найкраще рішення для зберігання даних

У сучасному світі зберігання інформації стало важливою частиною нашого повсякденного життя. Як для особистих, так…

3 дні ago

Проект коттеджа от NsdGroup: ваш идеальный дом

Компания NsdGroup предоставляет полный спектр услуг по проектированию и строительству коттеджей, обеспечивая индивидуальный подход к…

4 дні ago

Mobile Proxies, Pricing and GEOs, OpenVPN for Windows

Mobile proxies are an essential tool for businesses and individuals who require secure, reliable, and…

1 тиждень ago

Канілірована сітка: чому обрати в «Парк Плюс»?

Канілірована сітка — це універсальний матеріал, який чудово підходить для облаштування огорож, будівництва та навіть…

3 тижні ago

Покрівля для комерційних будівель: Чому варто обрати Tegola Canadese?

При будівництві або реконструкції комерційних будівель вибір покрівельного матеріалу є одним із найважливіших рішень. Правильно…

3 тижні ago