Печінка тріски це не тільки смачна і корисна страва, але і справжнє джерело вітамінів і мікроелементів. Її ніжний смак та аромат можна порівняти тільки з тим, як легко та швидко її готувати. У цій статті ми розповімо вам, як приготувати печінку тріски в домашніх умовах та насолодитися її неповторним смаком.
Перший крок Це вибір свіжої та якісної печінки тріски. Найкраще купувати її замороженою, тому що в цьому виді вона зберігає всі свої корисні властивості та смакові якості. Перед приготуванням необхідно розморозити печінку, поклавши її на кілька годин на холодильник.
Другий крок – це очищення печінки від плівок та зайвих жилок. Для цього можна використовувати гострий ніж чи ложку, щоб обережно видалити всі непотрібні елементи. Потім печінку потрібно промити холодною водою та обсушити паперовим рушником.
Третій крок – це приготування печінки. Ви можете вибрати будь-який спосіб приготування: смажити, варити, тушкувати чи запікати. Важливо памятати, що печінка тріски готується дуже швидко і не потрібно пересмажувати її, щоб зберегти її ніжність та соковитість.
Крок | Опис |
---|---|
1 | Очистіть печінку тріски від плівки та сальника. |
2 | Наріжте печінку на маленькі шматочки. |
3 | Підготуйте лист і накрийте його фольгою. |
4 | Викладіть на деко нарізану печінку. |
5 | Посоліть і поперчіть печінку за смаком. |
6 | Додати сік половини лимона. |
7 | Запікайте печінку в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 15-20 хвилин. |
8 | Подавайте готову печінку гарячою. Можна полити соком лимона перед подачею. |
Кому не можна їсти печінку тріски?
Протипоказана вона при:
- індивідуальної нестерпності,
- перенасичення організму вітаміном D та кальцієм,
- зниженому артеріальному тиску,
- прийом медикаментів, що розріджують кров,
- серйозних порушеннях у роботі шлунка та печінки організм не зможе переварити жирну їжу,
Як правильно їсти печінку тріски?
Печінка тріски подають з картоплею або рисом, цибулею і курячими яйцями. Популярною є така форма страви, як паштет. Приготувати його нескладно: слід подрібнити цибулю та яйця, змішати їх з консервами, і закуска готова. Якщо ви вирішили зробити салат, краще заправити його не майонезом, а олією.
Що робити з олією з печінки тріски?
Масло консервованою печінки тріски
- Додати олія від печінки тріски у свою улюблену пасту або спагетті, щоб надати їм більш глибокого та насиченого смаку.
- Використовуйте олія від печінки тріски для смаження картоплі або овочів.
- Спробуйте використовувати масло від печінки тріски для приготування соусів.