Маринована червона цибуля – це один із найпопулярніших видів маринованих овочів, які можна знайти на полицях магазинів та ресторанів. Він має унікальний смак, який чудово поєднується з різними стравами і додає їм незвичайний акцент.
Однак маринована червона цибуля не тільки надає стравам оригінального смаку, але й має цілу низку корисних властивостей для організму. По-перше, він є джерелом вітамінів С, В6 та фолату. Вітамін С зміцнює імунну систему, В6 бере участь в обміні речовин, а фолат необхідний для нормального розвитку тканин та кровоносної системи.
По-друге, маринована червона цибуля містить природні антиоксиданти, які допомагають боротися з вільними радикалами та знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань. А також, цей вид цибулі допомагає покращити роботу травної системи та стимулює апетит.
Червона цибуля | Корисні властивості |
---|---|
Вітамін С | Зміцнює імунітет, підтримує здоровя шкіри, покращує зір |
Кальцій | Зміцнює кістки та зуби, бере участь у скороченні мязів |
Залізо | Необхідно для транспортування кисню в організмі, що запобігає анемії |
Харчові волокна | Допомагають нормалізувати травлення, знижують рівень холестерину у крові |
Флавоноїди | Мають антиоксидантні властивості, захищають клітини від пошкоджень. |
Антисептична дія | Маринована червона цибуля допомагає боротися з інфекціями та бактеріями в організмі |
Поліпшення апетиту | Маринована червона цибуля стимулює вироблення шлункового соку та сприяє кращому травленню |
Цибуля перед маринуванням має гарну харчову цінність. В ньому дуже мало холестерину та натрію, насичених жирів, і він є гарним джерелом вітаміну В6, харчових волокон, фолієвої кислоти, марганцю та калію, а також вітаміну С.
Чим корисна маринована цибуля?
Зміст:
Систематичне вживання в їжу червоної маринованої цибулі насичує організм сіркою (діаліл сульфіди: DMS, DDS, DDN та DTS), активізує процеси виробництва цистеїну в організмі. Вищесказане сприяє зниженню ваги.
Чим корисна сира червона цибуля?
У червоній цибулі міститься майже вдвічі більше природних антиоксидантів, ніж у світлих сортах. Завдяки цьому він відрізняється потужною протизапальною дією. Крім того, червона цибуля попереджає розвиток діабету, нервових захворювань та уповільнює процеси старіння клітин..
Чим корисна цибуля для жінок?
Чим корисний для жінок Підтримує здоровя шкіри, волосся та нігтів. За рахунок багатого складу вітамінів та мікроелементів цибулю дійсно можна віднести до продуктів краси. Цинк, кремній, кобальт, вітаміни А та С, вітаміни групи В – усі ці елементи відповідають за молодість та сяйво шкіри. Подовжує молодість.
Чим корисна бордова цибуля?
У складі червоної цибулі міститься багато корисних вітамінів, наприклад, В2, В1, С, А, В5, Р та В6. Також він включає широкий спектр мінералів: заліза, калію, магнію, міді, йоду, цинку і кобальту.