Коли в нас вдома залишається невелика кількість борошна, виникає запитання: Що можна приготувати із залишків борошна без потреби піти в магазин?. Борошно це один з головних інгредієнтів у багатьох стравах, і обмежений запас може здатися проблемою.
Тим не менш, різноманітність рецептів, які можна приготувати з малою кількістю борошна, не обмежується. Деякі навіть можуть стати вашими улюбленими стравами! Незалежно від того, що ви віддаєте перевагу випічку, пасту або пироги знайдеться рецепт, який дозволить вам використовувати борошно, що залишилося, з великою користю.
У цій статті ми пропонуємо кілька варіантів страв, які можна приготувати з залишків борошна. Наша мета – допомогти вам використовувати борошно максимально ефективно, щоб вам не доводилося викидати продукти чи ходити до магазину за новою упаковкою. Продовжуйте читання, щоб дізнатися, як готувати смачні та прості страви, використовуючи мінімальну кількість борошна!
Опис | Рецепт |
---|---|
Пиріг з мясом |
|
Млинці |
|
Піца |
|
Крохмаль Кукурудзяний або картопляний крохмаль чудово замінює борошно в тортах, пирогах, кексах, печиво.. Крохмаль більш вязкий, тому його потрібно класти у блюдо в 3 рази менше, ніж якби ви поклали муки.21 бер. 2022 р.
Що робити, якщо немає борошна?
Для загущення соусів, крему, підливи та подібних страв можна використовувати: крохмаль, манку, агар-агар, желатин, пектин (тільки для фруктових та ягідних начинок), панірувальні сухарі. Для заміни пшеничного борошна в дріжджовій випічці можна використовувати: цільнозернове борошно, житнє борошно, борошно зі спельти або борошно з полби.
Що можуть додати до борошна?
Крохмаль додають до борошна при виготовленні борошняних та кондитерських виробів з бісквітного, масляного бісквітного, пісочного, млинця та деяких інших видів тіста. Зберігати крохмаль потрібно в сухому місці, в банках з кришками, що щільно закриваються, так як він дуже швидко вбирає вологу і сторонні запахи.
Що робити, якщо не вистачає борошна на млинці?
Манка, яка здатна замінити борошно як частково, так і повністю. Просо – але тільки в тому випадку, якщо попередньо відварити його, а потім подрібнити за допомогою блендера. Гречка так само, як пшоно, вимагає попереднього відварювання.