Німеччина країна з багатими культурними традиціями та різноманітною кухнею. Її національна кухня поєднує впливи різних регіонів і має свої унікальні страви. Однією з найвідоміших та найпопулярніших національних страв Німеччини є безумовно страви зі свинини.
Страви зі свинини займають особливе місце у німецькій кухні. Вони готуються у різних варіаціях і вважаються делікатесами. Національною стравою Німеччини можна вважати таку відому страву, як Schweinshaxe смажена свиняча ніжка з хрусткою скоринкою та соковитим мясом. Ця страва увінчує не лише святкові столи, а й меню багатьох любителів німецької кухні.
Окрім страв зі свинини, іншу національну страву Німеччини, яку варто відзначити, це Sauerkraut кисла капуста, приготована за особливим рецептом, який передавався з покоління до покоління. Це один з найпопулярніших гарнірів до мяса та ковбас. Кисло-гостру нотку капусти можна змінити, додавши різні спеції, соління або гірчицю.
страва | Опис |
---|---|
Браурот | Густий суп-пюре, що готується зі здобного тіста або картоплі, з додаванням вершкового масла, молока та яєць. |
Шнітцель | Панкована відбивна зі свинячої, телячої або яловичої вирізки, обсмажена на олії. |
Картопляний салат | Салат з відвареної та нарізаної картоплі, з додаванням маринованих огірків, цибулі та майонезу. |
Сальтисон | Традиційний німецький квашений напій, виготовлений з чорного житнього хліба та йогурту. |
Страви з капусти були в Німеччині однією з основ раціону ще в давнину. А квашена капуста взагалі вважається національною стравою Німеччини.
Яка національна страва німців?
Bratwurst – ковбаски зі свинячого фаршу, які перед подачею обсмажують на грилі. Frankfurter Rindswurst – яловичі підкопчені ковбаски, які можна смажити чи варити. Особливість ковбасок – відсутність гострих спецій. Weiwurst – білі ковбаски з телятини з додаванням свинячого сала.
Якою їжею відома Німеччина?
Насамперед, вважається, що німці віддають перевагу ситній їжі: багато мяса, переважно свинини, з квашеною капустою та картоплею. І типово німецькими десертами довгий час вважалися калорійний франкфуртський вінець, шварцвальдський торт, марципан, німецькі пряники, штольєни та спекулос.
Що зазвичай їдять у Німеччині?
Найважливішим із продуктів харчування для німців є мясо. Улюбленою стравою його назвали 53 відсотки опитаних. На другому місці – макаронні вироби (38 відсотків), на третьому – овочі (20 відсотків). А ось риба у Німеччині не дуже популярна: їй віддали лідерство лише 16 відсотків респондентів.