Приправа розмарин – одна з найпопулярніших приправ, яка додає багатий аромат та неповторний смак стравам. Розмарин має свіжий і пряний аромат з нотами сосни і лимона, тому його можна використовувати в різних кулінарних рецептах.
Розмарин ідеально поєднується з мясом, птицею, рибою, овочами та навіть з випічкою. Він додається в соуси, маринади, супи, салати і навіть десерти. Але головне правило використання розмарину – не переборщити з його кількістю, тому що його аромат та смак дуже насичені.
Мясо Одна з головних категорій, куди додається розмарин. Він ідеально підходить для маринування та запікання мяса, особливо баранини та яловичини. Розмарин також відмінно поєднується з курячою грудкою та свининою. Просто натріть мясо розмарином, додайте сіль, перець та інші приправи до смаку, і запікайте в духовці або на грилі. В результаті у вас вийде соковите та ароматне мясо із золотистою скоринкою.
Назва страви | Куди додається приправа розмарин |
---|---|
Картопля фрі | При запіканні разом із картоплею |
Мясо на грилі | Перед готовністю посипати зверху |
Рибні страви | Додавати до маринаду перед приготуванням |
Паста | Додавати до соусу в кінці приготування |
Традиційно його тут додають за випікання хліба, піци, виготовлення соусів. Розмарин сушений
незамінний у рецептах з використанням баранини, кролика та дичини.Він заглушує специфічний присмак, додаючи у страву вишуканий та благородний аромат.
Куди краще додавати розмарин?
Розмарин можна додавати в овочеві рагу, овочі на грилі, супи-пюре при подачі. Класичний рецепт запечена з оливковою олією та розмарином картопля. Сир, особливо з козячого або овечого молока, можна поєднувати з розмарином у салатах, булочки закусочних, на брускеттах і піці.
Як правильно додавати розмарин?
Перш ніж додавати розмарин у їжу, його слід швидко промити під холодною проточною водою, а потім обсушити. Листя, яке легко обривається від стебла, використовується в більшості рецептів. Вони можуть додаватися як цілком, так і в дрібно посіченому вигляді, все це залежить від типу страви та побажань кухаря.
Чи можна додавати розмарин у чай?
З чим поєднується розмарин? -Хвойний аромат розмарину добре підходить як до чорного, так і зеленого чаю.. З чорним чаєм напій виходить із зігріваючим, густим смаком та запахом. Такий чай особливо корисно заварювати в холодну пору року, щоб швидко зігрітися та додати сили.