Закривають капусту марлею, на неї кладуть деревяний кухоль з гнітом. Через 2-3 дні, коли закінчиться бродіння, капусту прибирають на зберігання в холодне місце.Nov 15, 2018
Як тільки стане помітно, що піна зникла з поверхні розсолу, а сам розсіл вже не піднімається, і став світлішим, це говорить про те, що капуста готова. Ще одним показником того, що капуста вже приготувалося, слугує її смак. Готова капуста повинна мати кислувато-солоний і при цьому освіжаючий смак.
Досвідчені господині, як правило, протикають капусту другого дня після приготування. Важливо дивитися на реакцію у банку. Якщо зявилися бульбашки та піна на розсолі, то саме час проткнути капусту. При цьому процедуру рекомендується здійснювати двічі на день.
На першому етапі активного бродіння, що триває 2–3 дні, температура в приміщенні має бути 22–24С. На другому етапі (він триває 5-7 днів) оптимальна температура 20 С, в цей період капуста накопичує вітамін С. Потім капусту прибирають у холодильник чи льох, щоб процес бродіння припинився.