Сезон хурми починається в наприкінці жовтня і продовжується до грудня. Останні плоди сезонної хурми можна купити на початку січня. У ці місяці в Росію постачається переважно хурма з Узбекистану та Азербайджану. З грудня до лютого до Росії постачають хурму з Ізраїлю, у березні-квітні — з ПАР.
Дозволити собі розкіш збирати з дерева вже стиглу хурму можуть лише жителі теплого, майже субтропічного клімату. Якщо плоди не потрібно нікуди везти і зберігати їх майже до весни, то оранжево-червону, справді схожу на сонце хурму, знімають у листопаді-грудні, щоб відразу насолодитися її солодкою та ніжною мякоттю.
Сезон починається з першими заморозками, зазвичай це жовтень (коли листя майже опало з дерев). Ідеальною хурма стає до кінця жовтня, і її сезон продовжується до останніх чисел грудня. Її можна купити ще тільки буквально в перші дні січня, останні плоди, але вони вже не дуже хорошої якості.
У Україні її сезон починається у жовтні та триває до весни.