коли піна почне підніматися до краю турки (джезви) – і до МОМЕНТУ, коли кава почне закипати Знімаємо турку з вогню. Притримуємо чашку таким чином, щоб акуратно влити каву не пошкодивши пінку, що утворилася! Даємо каву охолонути 1-2 хвилини! У цей час кавові частинки осідають і наша кава готова до вживання!Feb 26, 2019
Одні стверджують, що заважати не потрібно — так не вдасться досягти рівної кількості пінки в кожній чашці. Інші, більш байдужі до пінки, вдаються до перемішування – це справа смаку. Якщо заважати все ж таки хочеться, робити це слід тільки на завершальному етапі приготування.
Залийте чисту питну воду до точки звуження турки. Поставте турку на плиту на середній вогонь (скажімо, 5 із 9). Чим довше варитиметься кава, тим щільніше буде текстура. Для невеликої турки на 100-150 мл рекомендую 2-4 хвилини, для 150-300 мл 4-7 хвилин, але це вже справа смаку.
Справа в тому, що окремі ефірні речовини, які зумовлюють насичений аромат завареного напою, у процесі кипятіння випаровуються. Більше того, більшість із них при температурі вище +100 градусів просто розкладаються. Також при високій температурі таніни та кофеїн набагато активніше переходять у розчин.