Categories: Новини

Коли не можна їсти баклажани?

Баклажани на регулярній основі не можна їсти людям з аутоімунними проблемами, особливо при їх загостренні. Це аутоімунний тиреоїдит, аутоімунні захворювання суглобів та кишечника. І, безперечно, не можна вживати тим людям, які мають алергію на цей продукт, – розповіла фахівець.

Баклажан схильний акумулювати соланін у процесі росту: чим старше ягода, тим більше отрути містить шкірка, — каже лікар-дієтолог Ірина Бородіна. — Найбільше соланіну міститься в мяких перезрілих плодах. Тому варто обирати пружні та молоді баклажани, а при приготуванні шкірку краще знімати.

Баклажани перешкоджають утворенню холестерину. Ці плоди дуже корисні людям похилого віку, вони хороші в терапії і для профілактики атеросклерозу, серцево-судинних захворювань, що супроводжуються набряками. Дієтологи рекомендують вводити в раціон баклажани людям з кишковими та шлунковими захворюваннями.

admin

Recent Posts

Будівельні матеріали: Різноманіття, Якість та Доступність

Будівництво та ремонт – це важливі етапи в житті кожного власника житла. Вибір матеріалів і…

1 день ago

Зовнішні жорсткі диски: найкраще рішення для зберігання даних

У сучасному світі зберігання інформації стало важливою частиною нашого повсякденного життя. Як для особистих, так…

1 день ago

Проект коттеджа от NsdGroup: ваш идеальный дом

Компания NsdGroup предоставляет полный спектр услуг по проектированию и строительству коттеджей, обеспечивая индивидуальный подход к…

3 дні ago

Mobile Proxies, Pricing and GEOs, OpenVPN for Windows

Mobile proxies are an essential tool for businesses and individuals who require secure, reliable, and…

1 тиждень ago

Канілірована сітка: чому обрати в «Парк Плюс»?

Канілірована сітка — це універсальний матеріал, який чудово підходить для облаштування огорож, будівництва та навіть…

3 тижні ago

Покрівля для комерційних будівель: Чому варто обрати Tegola Canadese?

При будівництві або реконструкції комерційних будівель вибір покрівельного матеріалу є одним із найважливіших рішень. Правильно…

3 тижні ago