Деякі господині зауважать, що соду треба гасити оцтом, і це часто помиляється. Адже тоді заповітні бульбашки утворюються в ложці, а тісто майже не потрапляють. Соду краще змішувати із сухими інгредієнтами, а кефір зробить все за оцет прибере мильний присмак соди і зробить оладки ніжними.
Соду потрібно класти відразу в кефір і не гасити її. Саме завдяки цьому кисломолочному продукту реакція, при якій виділяються бульбашки повітря, відбувається відразу в тесті, роблячи його повітряним.
Оладки на воді та соді
- У глибокій мисці змішати муку і трохи теплу воду.
- В окрему миску розбити яйце, додати до нього цукор та сіль, збити масу віночком до пишної консистенції.
- Потім яєчну масу змішати з борошняною сумішшю.
- Додати в тісто гашену оцтом соду і ретельно перемішати.