Categories: Новини

Коли додавати певний сорт хмелю при варінні пива

Хміль – один із основних інгредієнтів при виробництві пива, надаючи йому характерного аромату та гіркоти. Однак, кількість та час додавання хмелю варіюється в залежності від бажаного результату. У цій статті ми розглянемо, коли та в яких кількостях слід додавати хміль у процесі приготування пива.

Перше додавання хмелю відбувається на початку процесу варіння солоду. На цьому етапі хміль забезпечує антисептичний захист, сприяє усуненню зайвих ферментів та привносить більш солодкий аромат. Кількість хмелю на цьому етапі залежить від стилю пива та бажаного рівня аромату.

Друге додавання хмелю відбувається у середині варіння, за 10-30 хвилин до закінчення. Воно надає пиву гіркоти і більш вираженого аромату. Кількість хмелю на цьому етапі також залежить від стилю пива та переваг пивовару. Але загалом, що довше хміль вариться, то більше гіркоти він віддає.

Третє додавання хмелю відбувається наприкінці варіння, за 1-5 хвилин до закінчення. Це називається хмелення на вогні (flame-out hopping). На цьому етапі хміль надає пиву свіжих та яскравих ароматів, які зберігаються у фінальному продукті. Кількість хмеля, що додається, на цьому етапі менше, ніж у попередніх етапах, але знову ж таки, залежить від стилю пива.

Пиво Сорт Коли вносити хміль
Портер Темний На початку варіння та за 5 хвилин до закінчення
Імперський стаут Темний На початку варіння та наприкінці варіння
IPA Світлий На початку варіння, потім при додаванні сухого хмелю
Вайс Пшеничний На початку варіння та за 10 хвилин до закінчення
Пайл ель Світлий На початку варіння, потім при додаванні сухого хмелю та в кінці варіння

Коли додавати хміль?

Водночас тривале кипіння руйнує ефірні олії, тому ароматні хмелі додають. в кінці варіння, як правило, в діапазоні 5-30 хвилин до її закінчення. Чим ближче до 30 хвилин буде доданий хміль, тим більше гіркоти і менше смаку-аромату ви отримаєте.

Коли додавати хміль на сухе Охмелення?

Традиційно вважається, що найкращий момент після зняття пива з дріжджами, тобто під час його дображивания. Так ароматичні речовини хмелю не виносяться з вуглекислотою, що виробляється під час бродіння. Однак багато броварів зараз вважають за краще додавати хоча б частину хмелю і в кінці основного бродіння.

Який хміль збирати?

Якщо лупулін (густа жовта речовина, що міститься в шишках хмелю – прим.) стає помаранчевим і пахне прогорклим, ви запізнилися зі збиранням врожаю. Хміль має бути пружним, сухим, трохи паперовим на кінчиках і липким на дотик.

admin

Recent Posts

Оценка инвентаря Steam: Удобный сервис от Profilerr.net

Steam – это популярная игровая платформа, где тысячи пользователей собирают коллекции скинов, предметов и других…

3 дні ago

Поради для швидкого отримання фінансової допомоги в надзвичайних ситуаціях

Надзвичайні ситуації можуть трапитися в будь-який момент, і часто вони потребують негайного фінансування. Це можуть…

1 тиждень ago

Курьерская доставка цветов по городу Черкассы

Если вы хотите удивить любимого человека, выразить внимание коллеге или поздравить с важным событием, курьерская…

3 тижні ago

Ремонт ДБЖ: Як забезпечити безперебійну роботу вашої техніки

Джерела безперебійного живлення (ДБЖ) є важливим елементом для захисту електроніки від несподіваних відключень електрики та…

3 тижні ago

Що потрібно для отримання категорії А?

Якщо ви завжди мріяли керувати таким видом транспорту, як мотоцикл – головне, що вам потрібно…

3 тижні ago

Косметика для профессионального использования: лучший выбор для специалистов

Для специалистов в сфере красоты и ухода за телом качество и надежность продукции имеют первостепенное…

4 тижні ago