Categories: Новини

Коли додавати певний сорт хмелю при варінні пива

Хміль – один із основних інгредієнтів при виробництві пива, надаючи йому характерного аромату та гіркоти. Однак, кількість та час додавання хмелю варіюється в залежності від бажаного результату. У цій статті ми розглянемо, коли та в яких кількостях слід додавати хміль у процесі приготування пива.

Перше додавання хмелю відбувається на початку процесу варіння солоду. На цьому етапі хміль забезпечує антисептичний захист, сприяє усуненню зайвих ферментів та привносить більш солодкий аромат. Кількість хмелю на цьому етапі залежить від стилю пива та бажаного рівня аромату.

Друге додавання хмелю відбувається у середині варіння, за 10-30 хвилин до закінчення. Воно надає пиву гіркоти і більш вираженого аромату. Кількість хмелю на цьому етапі також залежить від стилю пива та переваг пивовару. Але загалом, що довше хміль вариться, то більше гіркоти він віддає.

Третє додавання хмелю відбувається наприкінці варіння, за 1-5 хвилин до закінчення. Це називається хмелення на вогні (flame-out hopping). На цьому етапі хміль надає пиву свіжих та яскравих ароматів, які зберігаються у фінальному продукті. Кількість хмеля, що додається, на цьому етапі менше, ніж у попередніх етапах, але знову ж таки, залежить від стилю пива.

Пиво Сорт Коли вносити хміль
Портер Темний На початку варіння та за 5 хвилин до закінчення
Імперський стаут Темний На початку варіння та наприкінці варіння
IPA Світлий На початку варіння, потім при додаванні сухого хмелю
Вайс Пшеничний На початку варіння та за 10 хвилин до закінчення
Пайл ель Світлий На початку варіння, потім при додаванні сухого хмелю та в кінці варіння

Коли додавати хміль?

Водночас тривале кипіння руйнує ефірні олії, тому ароматні хмелі додають. в кінці варіння, як правило, в діапазоні 5-30 хвилин до її закінчення. Чим ближче до 30 хвилин буде доданий хміль, тим більше гіркоти і менше смаку-аромату ви отримаєте.

Коли додавати хміль на сухе Охмелення?

Традиційно вважається, що найкращий момент після зняття пива з дріжджами, тобто під час його дображивания. Так ароматичні речовини хмелю не виносяться з вуглекислотою, що виробляється під час бродіння. Однак багато броварів зараз вважають за краще додавати хоча б частину хмелю і в кінці основного бродіння.

Який хміль збирати?

Якщо лупулін (густа жовта речовина, що міститься в шишках хмелю – прим.) стає помаранчевим і пахне прогорклим, ви запізнилися зі збиранням врожаю. Хміль має бути пружним, сухим, трохи паперовим на кінчиках і липким на дотик.

admin

Recent Posts

Проєкти таунхаусів в Україні: Нові можливості для комфортного життя

Сучасне житло стає все більш популярним серед українців, і одним із найбільш привабливих варіантів є…

3 дні ago

Прокат (аренда) беговых дорожек для эффективных тренировок дома

Прокат беговых дорожек для эффективных тренировок дома Беговая дорожка — это один из самых универсальных…

3 дні ago

Будівельні матеріали: Різноманіття, Якість та Доступність

Будівництво та ремонт – це важливі етапи в житті кожного власника житла. Вибір матеріалів і…

2 тижні ago

Зовнішні жорсткі диски: найкраще рішення для зберігання даних

У сучасному світі зберігання інформації стало важливою частиною нашого повсякденного життя. Як для особистих, так…

2 тижні ago

Проект коттеджа от NsdGroup: ваш идеальный дом

Компания NsdGroup предоставляет полный спектр услуг по проектированию и строительству коттеджей, обеспечивая индивидуальный подход к…

2 тижні ago

Mobile Proxies, Pricing and GEOs, OpenVPN for Windows

Mobile proxies are an essential tool for businesses and individuals who require secure, reliable, and…

2 тижні ago