Картопляні галушки це смачна і ситна страва, яка чудово підійде для приготування супу. Вони надають супу оригінального смаку і текстури. У цій статті ми розповімо, як приготувати картопляні галушки для супу самостійно.
Для приготування картопляних галушок знадобиться невеликий набір продуктів. Основним інгредієнтом є, звичайно ж, картопля. Він має бути свіжим і великим, щоб отримати не лише смачні, але й гарні галушки. Також будуть потрібні яйця, борошно, сіль та спеції за смаком. Для надання галушкам аромату можна додати трохи рубаної зелені, наприклад, петрушки або кропу.
Для початку потрібно приготувати картоплю. Він має бути очищений від шкірки і вимитий під холодною водою. Потім картопля потрібно відварити до готовності. Як тільки картопля стане мякою, її потрібно злити, дати охолонути і натерти на тертці або пропустити через мясорубку. Отриману масу картоплі потрібно перекласти в миску і додати яйця, борошно, сіль, спеції та зелень. Усі інгредієнти слід добре перемішати до одержання однорідної маси.
Інгредієнти: | Кількість: | Одиниці виміру: |
---|---|---|
Картопля | 3 | штуки |
Борошно | 1 | склянка |
Яйце | 1 | штука |
Сіль | за смаком | |
Вода | по необхідності | |
Зелень | за бажанням |
У чому різниця між галушками та галушками?
Головна відмінність галушок від галушок полягає в консистенції тіста. В останньому випадку воно є рідкішим, що нагадує основу для млинців. Для кліток тісто не розкочується в пласт, а відразу закладається у воду або бульйон.
Як інакше називають галушки?
Кнедлики, галушки, ньоккі, галки, гомбовці, плавуни, кнедлі, салма, кама. З борошна, рису, манки, картоплі. Маленькі або не дуже шматочки тіста, зварені у воді чи бульйоні. Все це галушки – у перекладі з німецької kndel комочок.
Що таке галушки українською?
Галушки (укр. галушки) українська національна страва, що є відвареними у киплячій воді шматками тіста. Галушки подають як окрему страву (з маслом або зі сметаною) або варять суп із галушками. Галушки з гречаного тесту у ХІХ столітті були відомі також селянам Курської губернії.