У них багато насичених жирів. До 2 г на один жовток — досить велика кількість. Насичені жири дійсно можуть призвести до захворювань серцево-судинної системи та збільшення ваги. Тому ВООЗ рекомендує не зловживати ними.10 Feb 2021
Небезпека надмірного споживання яєць для здоровя повязана з високим вмістом холестерину в яєчному жовтку. У середньому жовтку великого яйця міститься приблизно 185 міліграм холестерину.
Один яєчний жовток містить близько 300 мікрограмів холіну, ця поживна речовина допомагає регулювати діяльність мозку, нервової та серцево-судинної системи. Містить вітаміни А, Е та вітаміни групи В. Ці вітаміни впливають на чоловічу силу та значно покращують її. Особливо багато їх у яєчних жовтки.
Надає сприятливе вплив на зір, попереджає зростання ракових клітин, приносить життєву силу, підтримує роботу серця, живить нервові клітини, покращує стан шкіри, нігтів та волосся. Користь жовтка залежить від кількості, що вживається.