Кумкват прийнято вживати разом з шкіркою, а в ній багато ефірних олій. Вони можуть викликати подразнення ротової порожнини, особливо якщо в ній є виразки або інші ушкодження.Jan 30, 2020
Кумкват вживають як у сирому, так і у переробленому вигляді. Його часто використовують для приготування цукатів. З кумквата можна робити варення та джем. У свіжому вигляді яскраві мініатюрні кумквати стануть окрасою будь-якого столу.
Користь кумквата полягає в наступному. Зміцнює імунітет та усуває інфекції за рахунок високого відсотка вмісту аскорбінової кислоти. Фруктова кашка, перемішана з медом, чудово справляється із кашлем. Знімає нервову напругу, позбавляє апатії та зривів.
В складі кумквата багато аскорбінової кислоти: лише 200 г цього цитрусу заповнюють добову норму вітаміну. Особливо важливо відновлювати нестачу аскорбінової кислоти курцям, оскільки при викурюванні однієї сигарети руйнується 25 мг вітаміну в організмі, Захищає від вірусів та бактерій.