Кунжут джерело вітаміну Е, кальцію, фосфору та цинку. Олія насіння корисна при запаленні суглобів, високому тиску, хворобах легень, печінки, серця, жовчного міхура, щитовидної та підшлункової залоз, порушенні ліпідного обміну, для зміцнення кісток. Чорне насіння рекомендує при анемії, біле — для травлення.
Сирий кунжут (неочищений) є більш поживним та має більш насичений, терпкий, горіховий смак. Чи можна їсти сирий кунжут? Так є сирий кунжут корисніше всього.
У насінні кунжуту є більша кількість кальцію, антиоксидантів та вітамінів, ніж у більшості багатих кальцієм продуктів. Кальцій у насінні чудово засвоюється організмом, якщо є неочищений, свіжий та перемелений з водою кунжут.
Чи потрібно смажити кунжут Особливим смаком і ароматом володіють підсмажене насіння кунжуту. У кунжутному насінні знаходиться велика кількість олії, органічних кислот, мікроелементів та вітамінів. А олія з кунжуту вважається одним із найкорисніших.