Страви з карася вважаються особливо смачними завдяки білій мякоті цієї риби, яка багата білком, у її складі багато корисних амінокислот, при цьому вона майже не містить жирів. У 100 г карася міститься 1,8 г жиру та 17,7 г білка, висока кількість вітаміну РР, фосфору та хрому.
Жирність карася досягає 6-7%, вміст білка 18% живої ваги. Риба практично єдиний продукт, який у великій кількості містить такий набір жиророзчинних вітамінів, як вітаміни А, С, D, Е та вітаміни групи В. Вона багата йодом, марганцем, міддю та цинком, особливо морська.
риба карась смажена
Енергія 131 ккал | |
---|---|
Білки 17 г | Вуглеводи 3 г |
Жири 5 г | Волокна 0 г |
Карасей обвалюйте з двох сторін у борошні. Розігрійте сковороду, налийте в неї, приблизно, 2-3 столові ложки олії та викладіть карасів у борошні. Смажте карасів на середньому вогні по 4-5 хвилин з кожного боку, не накриваючи кришкою сковороду (до красивого золотистого кольору).