Гречневе борошно не містить глютену, тому локшина з однієї гречки не тримає форму і дуже сильно розварюється. Щоб цього уникнути, собу готують із суміші гречаного і пшеничного борошна в різних пропорціях. Головне правило: щоб гречаного борошна у складі події було мінімум 30%.18 Aug 2021
そば або 蕎麦) — національна японська страва у вигляді довгої коричнево-сірої локшини з гречаний борошна. За однією з версій, Соба прийшла до Японії з Китаю у 1574 році. У Японії соба дуже популярна як фастфуд, хоча її також готують у дуже дорогих ресторанах та вдома.
Гречані макарони підходять для харчування при безглютеновій дієтіякщо вони пройшли перевірку на вміст глютену на виробництві. Незважаючи на те, що сама гречка не містить глютен, вона може бути забруднена, наприклад, пшеницею і викликати алергічну реакцію.
Вона підходить як для супів, так і приготування холодних страв. З гречаної локшини роблять салати, запікають, смажать та відварюють. Найчастіше цей інгредієнт подають до столу у холодному вигляді з різними соусами.