ягня це дитинча вівці, баран це чоловіча особина вівці, баранчик це ласкаве найменування барана31 Mar 2018
У Росії її ягнятами (або баранчиками) називають баранів і овець віком до року, причому всередині цієї категорії є свій поділ. Молочним ягняти вважається ягня до трьох місяців, від трьох до восьми місяців це вже молодий нагуляний баранчик, і вже далі – класична молода баранина.
— Вважають, що в баранів ягнята перетворюються після першого дня народження, тобто після досягнення однорічного віку. Але в кулінарному плані найкращий ягнячий вік від двох до шести тижнів. Таким чином, виходить, що саме зараз, у травні, можна скуштувати найсмачнішу ягнятину на рік.
Мясо ягняти вважається універсальним у кулінарії. Його можна, можливо відварювати, смажити, запікати, гасити, використовувати для фаршу.