На відміну від інших цитрусових, кумкват їдять повністю, не очищаючи його.Jan 19, 2020
Кумкват вживають як у сирому, так і у переробленому вигляді. Його часто використовують для приготування цукатів. З кумквата можна робити варення та джем. У свіжому вигляді яскраві мініатюрні кумквати стануть окрасою будь-якого столу.
Фруктова кашка, перемішана з медом, чудово справляється із кашлем. Знімає нервову напругу, позбавляє апатії та зривів. Стабілізує обмін речовин, тому часто входить до меню дієтичного харчування. Є чудовою профілактикою грибкових захворювань та виразки шлунка.
У холодильнику цей вид цитрусових зберігається 2 тижні, але лише кілька днів при кімнатній температурі. Якщо ви не встигаєте зїсти плоди вчасно, можливо варто зробити пюре і зберігати його у морозильній камері. Мити кумкват стоїть безпосередньо перед вживанням.