Чи можна блендер зробити гарний фарш? Просто подрібнити мясо зможе майже будь-який досить потужний блендер, але щоб приготувати гарний фарш, потрібно максимально однорідне, рівномірне, але при цьому швидке подрібнення.
Блендер стаціонарного типу оптимально підходить для приготування рідких страв супів, смузі, мусів, соусів, підлив. Крім цього, зрозуміло, у ньому можна, можливо подрібнювати та інші інгредієнти – наприклад, мясо для котлет, відварені овочі для пюре, сир для запіканки чи горіхи для випічки.
Для подрібнення мяса підійде як занурювальний, так і стаціонарний. блендер. Блендер має бути досить потужним, з великою чашею. Перед приготуванням фаршу, мясо потрібно нарізати невеликими шматочками та видалити непотрібні прожилки та кістки. Для подрібнення мясо найкраще використовувати підморожений продукт.
Ці прилади є взаємозамінними і мають різний принцип дії. За допомогою мясорубки ви отримаєте не пюреподібну масу, а однорідний продукт, що складається із дрібних частинок. Водночас необхідно враховувати, що блендер може не впоратися з багатьма завданнями, які легко виконує мясорубка.