Вважається, що як тільки ви відкрили пляшку міцного алкоголю. джин, ром, горілка), його термін життя буде обмежений лише 6-8 місяцями. Через окислення та вивітрювання напій втрачатиме аромат і міцність. З моменту розтин банки з пивом, напій потрібно встигнути також за 6-8 місяців.
Особливих відмінностей між зберіганням більшості дистилятів немає: віскі, ром, горілка, джин містять достатньо етилового спирту для комфортного зберігання при кімнатній температурі протягом тривалого терміну. Напої з меншим вмістом алкоголю, наприклад, лікери, портвейн, вермут, краще зберігати в холодильнику.
Умови зберігання після розтину: зберігати у вертикальному положенні, у щільно закритому вигляді, дотримуючись умов ханіння. Після розтину термін зберігання 48 місяців.