Чому не можна використовувати звичайні йогурти в якості закваски? Але ж магазинні йогуртиОсобливо з коротким терміном зберігання теж містять корисні бактерії скажуть прихильники заквашування на покупних йогуртах. Так, вони містять бактерії, але ніяк не можуть виступати як закваски!
Який би спосіб приготування ви не вибрали, у будь-якому випадку знадобляться молоко та закваска, яку можна, можливо купити в аптеці у вигляді порошку та розвести за інструкцією або замінити будь-яким натуральним кисломолочним продуктом. В якості закваски підійдуть кефір, ряженка, кисляка або сметана.
Відмінність їх у тому, що у йогурт більше сухих знежирених речовин молока, але головна різниця в заквасці. У йогурт, крім термофільних молочнокислих стрептококів, обовязково має бути болгарська паличка. А в кисляку можуть бути лактококи або термофільні молочнокислі стрептококи.