Часто дієтологи рекомендують утриматися від активного вживання мяса раку тим, хто має проблеми зі щитовидною залозою.. Цей пункт лікаря завжди наголошують, оскільки люди, думаючи, що велика кількість йоду позитивно позначиться на хворобі, часто їдять надто багато.
Річкові раки ведуть донний спосіб життя, і разом із водоймою можуть потрапити небезпечні для людини мікроорганізми, — пояснив учений. Щоб виключити можливі шкідливі фактори, за словами Ростислава Борисова, необхідно промивати раків водою та термічно обробляти.
Стандартна порція на людини За неофіційними даними, середньостатистичному чоловікові щоб насититися необхідно 1,5 – 2 кілограми варених раків. Жінці ж для повного насичення стільки раків не потрібно, досить трохи більше 1 кілограма готового продукту.
Стандартна порція – 1 кг на особу. З цією кількістю Ви впораєтеся за 2 години. Найкраща закуска до пінного – це раки. Якщо Ви хочете насолодитися раками з пивом, як кажуть, від душі, беріть 1,2 – 1.5 кг на людину.