Клітковина є невідємним компонентом повноцінного харчування, благотворно впливаючи на здоровя, у тому числі покращуючи травлення, запобігаючи запорам, знижуючи ризик розвитку серцевих захворювань, ризик діабету 2 типу, раку товстої кишки, знижуючи рівень ліпопротеїнів низької щільності, покращуючи глікемічний індекс у людей.
Результати дослідження підтвердили, що добова норма клітковини у розмірі 25–30 г, яку рекомендує ВООЗ, — оптимальна для здоровя. У цій статті ми розповімо про те, що таке клітковина, у яких продуктах вона міститься і як впливає на організм.
Якщо ви хочете жити довгим, здоровим життям, клітковина повинна стати вашою найважливішою дієтичною складовою. Її потрібно вживати щодня! Значення харчових волокон часто недооцінюють. Більшість людей у розвинених країнах споживають недостатньо клітковини.