На жаль, розморожені частини краба до повторного заморожування не годяться, оскільки мясо втрачає свої корисні та смакові властивості.. І краще його відразу вжити.23 Apr 2019
Якщо ви використовували для кулінарного живого шедевра краба, то залишки заморозити можна. Якщо ж для приготування використовувався варено-морожені краб (мясо, кінцівки), то повторно заморожувати його не варто. Мясо краба буде несмачним.
Важливо постаратися перемістити мясо краба у морозильну камеру до того, як воно розмерзнеться. Це повязано з тим, що розморожені частини краба при повторному заморожуванні втрачають не тільки корисні властивості, але також втрачають смак. Щодо зберігання, то найбільш оптимальною буде температура в районі -18 С.
Варених крабів потрібно відправляти на зберігання у холодильник у фользі або у пластиковому лотку з кришкою, а свіжих, накривши тканинним клаптем. Про закінчення терміну придатності морепродукту свідчить тьмяна поверхня. Його відразу потрібно вжити в їжу, а якщо вже є неприємний запах, слід обовязково викинути.