Щоб зварити правильно яйця кладемо у холодну воду і через 1 хвилину після закипання, зменшивши вогонь, варимо 7-8 хвилин. Головне не переварити, щоб білок не став гумовим, а жовток не вкрився сірим нальотом. Американський шеф-кухар Кенджі Лопес-Альт визначив ідеальний алгоритм варіння яєць.Apr 27, 2022
А ось варіння в киплячій воді (При температурі 100 градусів) знищує ці мікроорганізми. Часто кажуть, що яйця потрібно класти в холодну водущоб вони поступово нагрівалися разом з нею тоді знижується ризик того, що шкаралупа трісне.
Досвідчені кулінари відзначають, що покласти яйця в каструлю для варіння можна, можливо на будь-якому етапі приготування. Можна, можливо класти їх у холодну, в гарячу або вже закипілу воду.
Вода не повинна сильно кипіти, щоб білок не став гумовим. Для більшої точності можна класти яйця вже в киплячу воду: тоді яйце круто буде зварено за 10 хвилин, у мішечок за 6-8 хвилин, некруто за 5 хвилин.