Якщо вам раптом потрібно зберегти багато кавунівУ цьому найкраще допоможе вода. Ідеально, якщо під рукою є джерело, що протікає територією дачі, наприклад. Тоді ягоди треба замотати в щільну тканину, покласти в сітку і опустити в воду на такій відстані один від одного, щоб вони не стикалися.
Кавун, цілий, не надрізаний, можна охолодити так: потрібно його опустити, секунд на двадцять (залежно від розміру та сорту) в окріп і вийнявши почекати хвилин десять: кавун виявиться усередині холодним. При нагріванні кавуна його шкірка розширюється, а за нею має бути і розширення серцевина.
Профілактика отруєння Деякі експерти також рекомендують замочувати плід у холодній воді на 30 хв. Після миття кавун потрібно обдати окропом – так ви вбєте велику кількість бактерій, які прижилися на його поверхні.