Тісто з погано розвиненою клейковиною розпливається і рветься, тому якісно сформувати його просто не вийде воно рватиметься.17-Dec-2015
Навіть досить еластичне тісто іноді при розкочуванні прилипає до поверхонь і рукам. У такому випадку посипте качалку та стіл борошном. Не бійтеся, що в тісто її потрапить більше, ніж потрібно, і смак постраждає цього не станеться, а ось розкочувати пласт стане набагато простіше.
Чому виходить гумовим Вся справа в обминці, вірніше, в недостатній обминці. Якщо тісто готується з здобою (яйця, жири), його необхідно розімяти 3-4 рази, залежно від того, скільки здоби або від того, як поводиться тісто.
Хороша новина для всіх кулінарів-початківців легко можна виправити липке тісто, додавши до нього ще трохи борошна та трохи жиру, але не більше, ніж ст. л. рослинного масла.