Цукор розкуповують, бо це висококалорійний продукт, без якого важко існувати. Він же украй необхідний. Потреба є, от і скуповують, — каже доктор історичних наук, професор, завідувач Центру економічної історії Інституту історії та археології УРО РАН Геннадій Корнілов.Mar 15, 2022
Це повязано з тим, що у 2022 році буде набагато більше натурального господарства та домашніх заготовок. На тлі загальної інфляції почали зростати ціни на цукор. Навіть за відсутності криз споживчі ціни щороку зростають щонайменше на 15%.
Високий попит. Але ажіотажний попит, який спостерігався на початку пандемії коронавірусу та після 24 лютого 2022 року, призводить до стрибків цін. Пропозиція не встигає за попитом: люди купують більше цукру, Що його виробляють на заводах.
Експерти повязують це з тимчасовим ослабленням курсу рубля, що мало місце на початку березня, з тієї ж причини зросли ціни на імпортні банани та помідори. Інша ситуація з цукром, що виробляється у Росії з вітчизняної сировини.