Categories: Новини

Чому мамалига?

Мамалига — грузинська національна основна страва і готувала її ще до завезення в країну кукурудзи. По-грузинськи мамалига називається гомі за назвою насіння, про яке я вже розповіла. Мамалига І каша, і хліб відразу.

Мамалига (рум. mămăligă, молд. мемеліге, ідиш מאַמאַליגע) — круто заварена каша з кукурудзяного борошна або крупи (Даль), молдавська, румунська та західноукраїнська національна страва.

В чому різниця між полентою і мамалигою? Її практично немає. І те, й інше – це каша з кукурудзяного борошна чи крупи. Тільки ось мамалигу традиційно подають з бринзою або з іншим сиром розсольним, а поленту найчастіше подають просто так, на гарнір до мяса або до овочів, а іноді навіть як десерт.

admin

Recent Posts

Будівельні матеріали: Різноманіття, Якість та Доступність

Будівництво та ремонт – це важливі етапи в житті кожного власника житла. Вибір матеріалів і…

5 днів ago

Зовнішні жорсткі диски: найкраще рішення для зберігання даних

У сучасному світі зберігання інформації стало важливою частиною нашого повсякденного життя. Як для особистих, так…

5 днів ago

Проект коттеджа от NsdGroup: ваш идеальный дом

Компания NsdGroup предоставляет полный спектр услуг по проектированию и строительству коттеджей, обеспечивая индивидуальный подход к…

6 днів ago

Mobile Proxies, Pricing and GEOs, OpenVPN for Windows

Mobile proxies are an essential tool for businesses and individuals who require secure, reliable, and…

2 тижні ago

Канілірована сітка: чому обрати в «Парк Плюс»?

Канілірована сітка — це універсальний матеріал, який чудово підходить для облаштування огорож, будівництва та навіть…

3 тижні ago

Покрівля для комерційних будівель: Чому варто обрати Tegola Canadese?

При будівництві або реконструкції комерційних будівель вибір покрівельного матеріалу є одним із найважливіших рішень. Правильно…

3 тижні ago