Мамалига — грузинська національна основна страва і готувала її ще до завезення в країну кукурудзи. По-грузинськи мамалига називається гомі за назвою насіння, про яке я вже розповіла. Мамалига І каша, і хліб відразу.
Мамалига (рум. mămăligă, молд. мемеліге, ідиш מאַמאַליגע) — круто заварена каша з кукурудзяного борошна або крупи (Даль), молдавська, румунська та західноукраїнська національна страва.
В чому різниця між полентою і мамалигою? Її практично немає. І те, й інше – це каша з кукурудзяного борошна чи крупи. Тільки ось мамалигу традиційно подають з бринзою або з іншим сиром розсольним, а поленту найчастіше подають просто так, на гарнір до мяса або до овочів, а іноді навіть як десерт.