Чи потрібно вимочувати мясо лося для фаршу?
Страви з лосятини: як здивувати своїх гостей А все по тому, що це таке червоне мясо, воно за своєю структурою жорсткіше, а також має яскравіший аромат. Ось тому перед приготуванням таке мясо потрібно ретельно вимочити, обовязково замаринувати перед термічною обробкою..
Що потрібно зробити, щоб котлети не розвалювалися?
Щоб фарш не розвалювався, до нього потрібно додавати жир – приблизно 30 г на кожні 100 г мяса. Саме без жиру котлети можуть вийти сухими та крихкими. При цьому більша частина жиру витопиться при жарінні, а котлета залишиться соковитою. Ще один секрет додати на 100 г фаршу 10-15 мл газованої води.