Пуер це особливий вид китайського чаю, який завдяки своєму унікальному процесу ферментації має багатий смак і аромат. Щоб насолодитись усіма перевагами цього чаю, необхідно знати, як правильно його заварювати.
Першим кроком для приготування міцного пуеру є вибір правильного чайного каменю. Камінь повинен бути гладким, без тріщин та нерівностей, щоб не вплинути на смак та аромат чаю. Також варто звернути увагу на його колір – чим темніший камінь, тим більше відбулося ферментації.
Заварювати пуер потрібно у спеціальному чайнику з глини чи кераміки. Такий чайник допоможе зберегти всі корисні властивості чаю та передати його насичений смак та аромат. Коли чайник обраний, потрібно його прогріти, залити гарячою водою і вилити, щоб розігріти стінки і дно.
Після прогрівання чайника можна приступити до заварювання пуера. На кожен грам чаю потрібно додати близько 30-50 мл води температурою близько 95 градусів. Чай слід заварювати не менше 5 хвилин – таким чином можна досягти насиченого смаку та аромату. Після заварювання пуер готовий до насолоди!
складові | Пропорції | Спосіб приготування |
---|---|---|
Листя пуера | 1 чайна ложка на чашку |
|
Окріп | за смаком | Вибирайте якісну воду. Залийте листя пуеру окропом. |
Чашка | 1 на 1 | Використовуйте керамічну або скляну чашку для найкращого смаку пуеру. |
Цукор, мед чи лимон (за бажанням) | за смаком | Додайте цукор, мед чи лимон, якщо хочете надати особливий смак пуеру. |
Спочатку залийте заварку водою, щоб вона покрила чаїнки, і злийте. Так промиєте пуер від пилу і дайте йому розкритися, особливо якщо це пресований Шу або Шен. Перші протоки наполягайте від 5 секунд, потім поступово збільшуйте час витримки до хвилини, трохи більше.
Як заварити пуер?
Заварювати пуер шу потрібно окропом 95-100 градусів. Шен пуеру досить трохи більше 80-90 градусів. Я завжди використовую термос для збереження температури води для заварювання, причому з роками перейшов на термос 1,2 літра, з нього ідеально виходить 1 літр напою без додаткового кипятіння.
Як сильно бадьорить пуер?
Все просто справа в тому, що в шу пуере міститься найбільша кількість чайного кофеїну – теїну, який і є однією з діючих речовин чаю пуер. Саме він дає можливість організму використовувати свої ресурси прямо зараз, так народжується почуття та відчуття бадьорості та активності.
Який пуер міцніший?
Як заварювати пуер У заварюванні шу пуера варто звернути увагу на розмір листа, рівномірність фракції та витримку. Дрібний лист і дрібна фракція (ламаний або різаний лист) заварюються швидше та міцніше. Витримані чаї потрібно добре прогріти та промити, щоб пробудити чайний лист.