Винятком є топлене масло, що не містить домішок, антиокислювачів та інших добавок, і, отже, не утворює канцерогени та не псує їжу. Крім того, топлене масло не горить при високих температурах (про процес і температуру горіння масла для смаження ми поговоримо нижче).Feb 21, 2019
Найбільш нешкідливими для смаження, у тому числі з точки зору виділення токсичних речовин, вважаються жири та олії, Що складаються з насичених та мононасичених кислот.Рекомендовані олії для смаження:
- масло авокадо,
- кокосове,
- пальмова,
- рапсове,
- лляне рафіноване,
- оливкова,
- арахісове,
- соєве,
У будь-якій рослинній олії при температурі 200 C і вище моно- і дигліцеридів, що містяться в ньому, утворюються гліцидилові ефіри. Вони вважаються ймовірними канцерогенами, Оскільки така дія встановлена для гризунів, для людини даних немає.
соняшникова олія У науковому середовищі прийнято вважати, що соняшникова масло досить небезпечно: при нагріванні до 180 градусів за Цельсієм воно виділяє велику кількість альдегідів, токсичних сполук, здатних пошкоджувати ДНК та інші клітини.