Копчення сала це один із найпопулярніших способів приготування цього продукту. Завдяки цій техніці виходить апетитна та ароматна страва, яку можна використовувати як самостійне частування або додавати в різні кулінарні композиції.
Один із найпростіших і доступних способів коптити сало – використовувати коптильню на багатті. Для цього не потрібне спеціальне обладнання або складне приготування. Все, що вам знадобиться, це коптильня та багаття.
Процес копчення сала на багатті полягає в тому, щоб підпалити багаття та розмістити коптильню над ним. Сало міститься в коптильні, яка закривається і димить кілька годин. В результаті, сало набуває унікального смаку і аромату, який так характерний для копченого продукту.
Крок | Опис |
---|---|
1 | Виберіть свіже сало |
2 | Приготуйте коптильню та підготуйте багаття |
3 | На дно коптильні викладіть товстий шар тріски та добротного сіна |
4 | Виріжте сало на шматки потрібного розміру і обережно викладіть їх на решітку всередині коптильні |
5 | Засвітіть багаття і дочекайтеся, поки дим почне надходити до коптильні |
6 | Закрийте коптильню і переконайтеся, що дим не виходить із неї |
7 | Залиште сало в коптильні протягом певного часу, щоб воно придбало бажаний аромат та смак |
8 | Перевірте готовність сала, мякістю та ароматом |
9 | Заберіть сало з коптильні та залиште його на охолодження перед вживанням |
Всередину коптильні кладемо тріски фруктового дерева, накриваємо їх ґратами та кладемо на неї шматки. сала. Після того, як все підготовлено, необхідно розпалити вогонь та накрити коптильню кришкою. Зазвичай вистачає 30-60 хвилин для повного копчення продукту, але після цього, бажано покласти сало в холодильник на добу.15 черв. 2017 р.
Як правильно коптити сало в коптильні?
Зміст:
Коптити сало в домашніх умовах необхідно орієнтовно 1 годину 40 хвилин при температурі 90. У теплу погоду коптильня прогріється швидше і буде достатньо 1 години 20 хвилин. Перед дегустацією доведеться почекати приблизно дві години до повного остигання.
Як коптити в коптильні на багатті?
Загалом рецепт не відрізняється від копчення на звичайній плиті. На дно насипається тріска, вище розташовується піддон, на грати викладаються попередньо просолені майбутні делікатеси. Коли тирса почне тліти, можна засікати час. Зазвичай рибі достатньо 30-40 хвилин, птиці – близько години, мясу 1 – 1,5 години.
Яка має бути температура при гарячому копченні?
Технологія гарячого копчення Температурний діапазон гарячого копчення – 40 градусів Цельсія та вище. Дуже важливо знати, скільки коптити. Час тривалості процесу – від кількох хвилин до двох діб.
Яка температура має бути всередині сала при гарячому копченні?
Температура +72℃ це важливе граничне значення температури всередині продукту, т.е.