д. 3 – Кухар третього розряду готує найскладніші страви: варить каші, яйця, відварює крупи, овочі, мясо, рибу, смажить котлети, робить бутерброди, видає готові страви.. 4 – Кухар готує страви середньої складності: салати, бульйони, супи, другі страви. May 24, 2021
кухар 2-го розряду чистить картоплю, плоди, овочі, фрукти, ягоди до або після миття за допомогою ножів та інших пристроїв, 2.1.3. Перебирає зелень, плоди, овочі, ягоди, картопля та видаляє дефектні екземпляри та сторонні домішки, 2.1.4.
Кухар повинен знати: характеристики харчової цінності продуктів, ознаки їхньої доброякісності, правила, терміни зберігання та реалізації сирої та готової продукції, технологію приготування страв, норми, співвідношення та послідовність закладення продуктів, рецепти страв, будову та правила експлуатації інвентарю та
Кухар людина, професією – спеціальністю якої є приготування їжі, а також посада на підприємствах харчування, наприклад, старший кухар, кухар-Кондитер і так далі.