Як і всі продукти, суші можуть приносити як користь, а й шкода. Вони становлять небезпеку для тих, у кого риба та морепродукти провокують розвиток алергічних реакцій. Також небажано їх надмірне вживання – більше 2-3 ролів на день, надлишок мікроелементів також шкідливий, як і їхня нестача.
Якщо їсти суші кожен день, то до всього можна отримати надлишок йоду, який згодом позначиться на щитовидній залозі. Що вже казати, якщо вагітним та дітям лікарі взагалі забороняють суші. А решті рекомендують не частіше, ніж 2-3 рази на тиждень і бажано з васабі, який є антисептиком.
Серед гельмінтів, які можуть опинитися в суші, Небезпека для людини являють собою личинки червяків нематод і цестод (стрічків). Перші живуть переважно у морській рибі, а другі – у прісноводній, наприклад, у щуці, окуні, лососі, сизі.