Найсмачнішими вважаються далекосхідні кальмари, до яких належить і командорський кальмар — єдиний вид, що видобувається у Росії промислових масштабах. Необхідно оцінити зовнішній вигляд тушки тварини. Колір шкірки залежить від віку і довкілля — він майже ніколи не буває однотонним.Feb 22, 2019
Кальмар, хоч і має десять кінцівок, у кулінарному сенсі – дуже проста тварина. Подивіться на нього голодним поглядом. Ви побачите голову, тіло з плавниками та щупальця, ну, чи ноги. Так ось, голову їсти не можна, а все інше можна, можливо.
Найчастіше для приготування можна купити такі види кальмарів: звичайний (європейський, лоліго, лат. Loligo vulgaris), тихоокеанський (Todarodes pacificus), командорський (Berryteuthis magister), аргентинський (llex argentinus).
Якщо ви кожен день будете поглинати по півкіло кальмарів, є ризик отруєння – адже молюски можуть накопичувати шкідливі речовини з морської води. І, нарешті, головоногі є частим алергеном. Особливо багато гістаміну у шкірці, яку при готуванні знімають.