Пастеризація та фільтрація значно збільшує час зберігання напій. У цьому випадку виробник може вказувати період до 6 місяців. Тим не менш, щоб отримати найнатуральніший смак краще споживати пиво протягом 2-4 тижнів, за умови покупки у заводській упаковці.
Якщо пиво пастеризоване — нічого небезпечного немає Згодом якості напою неминуче змінюються, але додаткової шкоди здоровю пиво не принесе. Фізико-хімічні реакції, що відбуваються з пивом після закінчення терміну придатностіназиваються старінням. Напій каламутніє, набуває іншої ароматики та смаку.
Чинники, що впливають на термін зберігання пива: санітарія та стерильність пивоварного виробництва на всіх його етапах, хороше закупорювання (повітря не повинно надходити в пиво, так як він є сильним окислювачем), використання якісного хмелю (гіркі альфа-кислоти в хмелі мають антисептичний вплив на пиво),