Абсент це алкогольний напій, який став популярним наприкінці ХІХ століття і продовжує привертати увагу багатьох шанувальників міцних напоїв до сьогодні. Одна з особливостей цього напою – його гіркий смак, який може виявитися надто інтенсивним для деяких людей. Саме тому багато хто воліє пити абсент із цукром.
Додавання цукру в абсент може помякшити його гіркоту і зробити його приємнішим для пиття. Цукор також може додати деяку насолоду та балансувати аромати та смаки абсенту. Деякі люди також стверджують, що цукор може допомогти згладити неприємні побічні ефекти абсенту, такі як запаморочення або нудота.
Традиційний спосіб пиття абсенту включає використання спеціальної ложечки з отвором, на яку кладуть кубик цукру. Потім на кубик цукру наливають абсент та підпалюють. Вогонь плавить цукор, який стікає у склянку з абсентом, роблячи напій більш солодким та ароматним. Цей спосіб пиття абсенту відомий як французький ритуал.
Але не всі люди вважають за краще пити абсент із цукром. Деякі вважають за краще насолоджуватися його гірким смаком без додавання насолоди. Зрештою вибір того, як пити абсент, є питанням смаку кожної окремої людини. Однак, пити абсент із цукром може бути цікавим досвідом для тих, хто хоче скуштувати цей алкогольний напій у новому світлі.
№ | Питання | Відповідь |
---|---|---|
1 | Що таке абсент? | Абсент (від фр. absinthe) це алкогольний напій із сильним ароматом та гірким смаком, який виробляється з рослини артемізією звичайної. |
2 | Чому абсент гірчить? | Гіркота абсенту обумовлена наявністю в ньому специфічних компонентів, таких як туйон та анісове масло. |
3 | Чи можна пити абсент без цукру? | Так, абсент можна пити без цукру. Однак, додавання цукру в напій допомагає помякшити його гіркоту і надати приємнішого смаку. |
4 | Чому багато хто пє абсент із цукром? | Додавання цукру в абсент це традиція, яка виникла за заборони на абсент у багатьох країнах. Цукор служив для приховання гіркоти абсенту та надання йому приємнішого смаку. В даний час багато людей вважають за краще пити абсент із цукром через його солодкий і ароматний смак. |
5 | Чи можна пити абсент чистим? | Так, абсент можна пити чистим. Однак, через його високий вміст алкоголю та гіркоти, багато хто вважає за краще розбавляти його водою або додавати цукор. |
До того ж не варто пити багато абсенту у чистому вигляді – це може спалити смакові рецептори. Найбільш популярний французький ритуал розпивання з водою та цукром. Вода тримає в облозі ефірні олії, що містяться в абсенті, тому він стає легшим для пиття..1 черв. 2023 р.
Як правильно пити зелений абсент?
На келих з абсентом ставлять спеціальну ложечку з різьбленими отворами (вона так і називається ложка для абсенту). На ложечку кладуть шматочок цукру і проливають крізь нього крижану воду, поки абсент стане каламутним. Вважається, що холодна вода змушує випадати в осад ефірні олії та випити абсент стає простіше.
Як пити червоний абсент?
Цукор потрібно полити 30 мл абсенту і підпалити, щоб він перетворився на карамель і почав стікати по ложці в чарку. Далі слід додати 90 мл води, розмішати отриманий напій та випити його залпом. При цьому потрібно враховувати, що при підпалюванні рафінаду абсент у чарці також може спалахнути.
Навіщо потрібна ложка для абсенту?
Ложка тому займає важливе місце у класичному ритуалі розлиття абсенту: на ній розміщується шматочок цукру, а сама ложка спирається на краї келиха з абсентом. Крижана вода з фонтану для абсенту капає на шматочок цукру, створюючи в келиху напій із жовтуватим молочним відтінком. (Фр. louche).