В основному ж звичний для нас хліб із пшеничного борошна випікається у температурному інтервалі від 200 до 270 градусів, при цьому булочки вагою до 100 грам печуть при нижчій температурі, ніж буханці вагою від 500 грам з аналогічного тесту.
Підготовлений хліб випікайте у розігрітій духовці 45-50 хв. Якщо кірка буде румянитися занадто інтенсивно, прикрийте верх хліба фольгою або зменшіть температуру до 200 З. Форму вийміть із духовки, залиште на 5 хв., після чого акуратно перекладіть хліб на ґрати до повного остигання.
Найкраще випікати хліб за температури 160-170 градусів. Треба поставити форму з хлібом на нижній рівень духовки і випікати не менше 30-40 хвилин. Тасим чином хліб пропечеться добре і центр не залишиться сирим. Чим більший розмір хліба, тим більше часу треба його випікати – не менше 40-45 хвилин.
Волога поверхня також уповільнює формування кірки, вона виходить тоншою і хрусткішою. Крім того, волога розбавляє крохмалі, які присутні на поверхні заготовки, і кірка стає глянсовою, блискучою. Пара необхідна лише на початку випічки.