Цукор має привабливу насолоду, яка стала невідємною частиною нашої дієти. Однак все більше людей усвідомлюють шкоду, яку цукор завдає нашому організму. Відмова від цукру стає популярним трендом у сфері здорового харчування, і натомість багато хто шукає альтернативні способи отримання насолоди.
Один із найбільш популярних варіантів заміни цукру – це використання меду. Мед містить не тільки солодощі, але й деякі корисні речовини, такі як вітаміни та антиоксиданти. Він є природним джерелом енергії, що може бути використаний у багатьох рецептах.
Ще однією чудовою альтернативою цукру є стевія, натуральний підсолоджувач, який одержують із листя рослини стевія. Стевія має низьку калорійність, не підвищує рівень цукру в крові і є відмінною заміною цукру для тих, хто стежить за своєю вагою або страждає на цукровий діабет.
Цукор | Замінник | Опис |
---|---|---|
Конопатка | Печениця | Одна з найпопулярніших замін на цукор. Конопатка є натуральним продуктом, отриманим із соку цукрових буряків. |
Мед | Фруктоза | Фруктоза є природним цукром, який міститься у багатьох фруктах та ягодах. |
Стевія | Сукралоза | Сукралоза є штучним замінником цукру, який містить калорій і має низький глікемічний індекс. |
Фрукти | Ісомальт | Ісомальт є натуральним альтернативним цукрозамінником, який одержують із цукристих продуктів шляхом гідролізу. |
Сиропи | Ерітрітол | Еритритол полідоль, який отримується з кукурудзи або пшениці. Це одна з найпопулярніших замінників цукру у харчовій промисловості. |
Чим замінити цукор для мозку?
Зміст:
Чим замінити цукор?
- Кленовий сироп Цей продукт виготовляють із рослинного соку.
- Ізюм У цьому продукті багато антиоксидантів та клітковини.
- Лимон Це чудова заміна цукру для мозку.
- Пюре із яблук Замініть їм шкідливі печива та цукерки.
- Мед
- Кориця
- Фініки
- Журавлина
Чим скинути цукор?
Найбільш корисною їжею для зниження цукру в крові є продукти з низьким та середнім глікемічним індексом: брокколі, квашена капуста, гарбуз і гарбузове насіння, морепродукти, овес та вівсяне висівки, горіхи, квасоля, сочевиця та авокадо4.
Чим краще збити цукор?
Бобові Сахарознижувальними продуктами є і бобові, а саме квасоля, нут, сочевиця. Вони мають низький ГІ, є джерелом рослинного білка та клітковини, забезпечують швидке та тривале насичення організму. Бобові слід вживати у свіжому вигляді після термічної обробки.
Що нормалізує рівень цукру на крові?
17 продуктів, які радять для зниження рівня цукру в крові
- Брокколі та паростки брокколі.
- Морепродукти.
- Гарбуз і гарбузове насіння.
- Горіхи та горіхове масло.
- Окра
- Насіння льону
- Квасоля та сочевиця.
- Кімчхі та квашена капуста