Пропорції для варіння кукурудзяної каші (співвідношення крупи та води) 1:3 чи 1:3,5. Варіть на повільному вогні, не накриваючи кришкою, близько 10-15 хвилин, іноді помішуючи.
Скільки рідини взяти А якщо склянка кукурудзи залити 2-3 склянками рідини, каша буде густою, на зразок пшоняної. Памятайте, що крупа добре вбирає рідину. Якщо в процесі варіння каша здається занадто густою, можна трохи розбавити її гарячим молоком або водою.
1В киплячу підсолену воду всипати помішуючи крупу і варити на слабкому вогні 10-15 хвилин|мінути|. 2Влити кипляче молоко, всипати цукор, покласти вершкове масло|мастило|, розмішати і продовжувати варити на слабкому вогні ще 15-20 хвилин|мінути|.
Час варіння залежить від якості крупиточніше від ступеня помелу. Крупа грубого помелу варитиметься найдовше близько 40 хвилин, крупа дрібного помелу варитиметься всього 20 хвилин, а середня звариться за 30 хвилин.