Самогон – це народний алкогольний напій, який виробляється шляхом дистиляції сусла з метою одержання спиртного. Для отримання якісного самогону необхідно врахувати кілька факторів, включаючи температуру на виході.
Температура самогону на виході з апарату є одним із головних показників його якості. Зазвичай самогон повинен мати певну концентрацію алкоголю, яка визначається градусами. Оптимального рівня алкоголю можна досягти, контролюючи температуру на виході.
Слід зазначити, що самогон надто низької концентрації алкоголю не матиме достатньої міцності, а самогон надто високої концентрації може бути небезпечним для споживання без додаткової обробки. Тому визначення того, скільки градусів повинен мати самогон на виході, є важливим кроком при його виробництві.
Градус | Вміст спирту | Примітка |
---|---|---|
15 | Низький вміст спирту | Не рекомендується для вживання |
20 | Низький вміст спирту | Не рекомендується для вживання |
30 | Низький вміст спирту | Не рекомендується для вживання |
40 | Середній вміст спирту | Можна вживати у невеликих кількостях |
50 | Середній вміст спирту | Можна вживати у невеликих кількостях |
60 | Високий вміст спирту | Обережно вживати |
70 | Високий вміст спирту | Обережно вживати |
80 | Дуже високий вміст спирту | Небезпечно для здоровя |
90 | Дуже високий вміст спирту | Небезпечно для здоровя |
У всіх довідкових матеріалах самогоном вважається дистилят міцністю 40 градусівТому всі обсяги виходу продукту наводяться, як правило, для цього показника.
Яка має бути температура самогону на виході?
Як правило це 85-88С. 2. Щоб обмежити вміст сивушних домішок у самогоні, є сенс обмежити відбір продукту при міцності на виході з холодильника близько 40%.
Коли треба припиняти гнати самогон?
завершувати процес перегонки необхідно, коли температура в кубі досягла значень 99 С. Однак багато хто закінчує перегонку орієнтуючись на фортецю самогону в струмені. Хтось жене до 0%, хтось до 10-15%, тим самим заощаджуючи час, але втрачаючи невелику кількість спирту.
Скільки градусів женуть самогон?
Кипіння етилового спирту, а значить, і перетворення парів, що виділяються в справжній самогон починається, коли температура підніметься до 78С. І до 85 С це в основному і є спирт-сирець, а далі починають закипати і дистилюватися сивушні олії. Гонять самогон, як правило, поки температура не підніметься вище за 92С.