Салат з червоної капусти це смачна та корисна страва, яку можна приготувати в домашніх умовах. Червона капуста відрізняється від звичайної білокачанної капусти яскравим червоним кольором та більш солодким смаком. Вона також багата на вітаміни і мінерали, тому її вживання корисне для здоровя.
Для приготування салату з червоної капусти вам знадобляться наступні інгредієнти: червона капуста, морква, кінза або петрушка, оливкова олія, лимонний сік, сіль та перець. Салат можна приготувати як у класичному варіанті, так і з додаванням інших інгредієнтів на ваш смак, наприклад, яблук або граната.
Для початку червону капусту потрібно нарізати тонкою соломкою або невеликими шматочками. Моркву слід натерти на великій тертці. Кинзу чи петрушку потрібно дрібно нарубати. Потім усі інгредієнти змішуються у великій мисці та заправляються оливковою олією, лимонним соком, сіллю та перцем до смаку.
Опис | складові | Кількість |
---|---|---|
Крок 1 | Червона капуста | 300 г |
Крок 2 | Морква | 1 шт |
Крок 3 | Огірок | 1 шт |
Крок 4 | Перець болгарський | 1 шт |
Крок 5 | Зелень (кріп, петрушка) | За смаком |
Крок 6 | Рослинна олія | За смаком |
Крок 7 | Сік лимона | 1 шт |
Крок 8 | Сіль | За смаком |
Крок 9 | Перець чорний мелений | За смаком |
Крок 10 | Цукор | За смаком |
Чи можна їсти сиру червону капусту?
Сиру червонокачанну капусту можна додавати до різноманітних овочевих салатів.. Порада: листя червонокачанної капусти досить жорсткі, тому, додаючи її в салати, вирізайте найтовстіші прожилки, а саме листя намагайтеся шаткувати дуже тонко.
Де використовується капуста?
Овочі використовують головним чином для вживання у свіжому вигляді для салатів, для маринування, у тушкованому вигляді з оцтом або кислими фруктами для гарнірів. З ботанічної точки зору – один із культурних сортотипів виду Капуста городня.
Яка користь від червоної капусти?
Червонокачанна капуста корисна людям страждаючим на виразки і гастрит. Вона допомагає нормалізувати баланс естрогену та цукру в крові.. Якщо складно вживати капусту у свіжому вигляді, із неї можна зробити сік. За вмістом клітковини вона нічим не відрізняється від своєї білої родички.