Агар-агар це рослинна речовина, яка широко використовується в кулінарії, в тому числі для загущення продуктів. Йогурт, як правило, має легку консистенцію, що може не всім подобатися. Щоб надати йогурту більше щільності та сирної текстури, можна використовувати агар-агар.
Агар-агар одержують із водоростей, тому це натуральний та корисний інгредієнт. Він не тільки зміцнює структуру продукту, але й має безліч корисних властивостей для організму. Агар-агар багатий на клітковину і здатний нормалізувати обмінні процеси в організмі.
Щоб загустити йогурт агар-агаром, вам знадобиться лише кілька простих інгредієнтів та кілька хвилин часу. Але є деякі особливості у використанні агар-агару, про які варто знати. Наприклад, його необхідно розвідати в холодній рідині та довести до кипіння, щоб він повністю розчинився та розпочав свою роботу. Потім потрібно дати йогурту охолонути і залишити в холодильнику на кілька годин, щоб агар-агар повністю застиг і надав йогурту бажану консистенцію.
складові | Кількість |
---|---|
Йогурт | 500 гр |
Агар-агар | 1 чайна ложка |
Цукор | 2 столові ложки |
Ванільний екстракт | чайної ложки |
Фрукти (за бажанням) | за смаком |
Як користуватися Згущувачем агар-агар?
Зміст:
Технологія використання
- Насипте у воду агарагар. Він швидко розподілиться на поверхні рідини (води, соку, пюре, компоту, бульйону).
- Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, проваріть 5-7 хвилин. Агар починає працювати за нормальної температури 85-90 градусів.
- Заберіть з вогню.
Як розрахувати кількість агару?
Пропорції агар-агару Це повязано з тим, що кислота зменшує желіруючі властивості речовин, у тому числі і агар-агару. Наприклад, на 100 мл нейтральної рідини (вода, бульйон, молоко) використовуйте 1 грам агар-агару, а на 100 мл кислої рідини (сік) додавайте 1,3 1,5 грам агар-агару.
Як загуснути агар-агар?
Для початку загусник необхідно замочити у воді або в будь-якій іншій рідині (соку, бульйоні), залежно від страви, що готується, на 15 хвилин, після чого довести його до кипіння на невеликому вогні, постійно помішуючи віночком.
Як правильно додавати агар-агар?
Щоб розвести агарагар, додайте його у теплу рідину (воду, фруктовий сік, бульйон) у співвідношенні 1 ч. л. на склянку рідини та залиште на 15 хвилин для набухання. Потім доведіть рідину до кипіння постійно помішуючи.