Горохова каша – це одна з найпопулярніших і найсмачніших страв, яку можна приготувати на кухні. Однак, один із основних секретів приготування цієї страви полягає в тому, в який момент слід додавати сіль.
Якщо ви хочете гарантувати, що ваша горохова каша буде ніжною та соковитою, то додавання солі потрібно зробити у певний момент. Винятково важливо зрозуміти, що раннє додавання солі може призвести до жорсткості гороху, тоді як пізнє додавання може не дати солі поступово проникнути у всі інгредієнти. Найкращим варіантом є додавання солі в горохову кашу в певний момент приготування, що дозволяє досягти ідеального смаку та текстури.
Оптимальний час для додавання солі до горохової каші – коли горох майже приготований і став мяким. У цей момент овоч вбирає сіль і набуває більш насиченого і гармонійного смаку. При цьому необхідно памятати, що сіль слід поступово додавати, щоб уникнути пересолу. Горохова каша з доданою сіллю стане справжньою прикрасою вашого столу і неодмінно сподобається всім гурманам здорового харчування.
складові | Час приготування | Коли додавати сіль |
---|---|---|
Горох | 60 хвилин | Разом з горохом на початку варіння |
Вода | Разом з горохом на початку варіння | |
Морква | 10 хвилин | Разом із морквою після половини часу варіння гороху |
Цибуля | 10 хвилин | Разом із цибулею після половини часу варіння гороху |
Сіль | Разом з горохом на початку варіння |
Солять горохову кашу у самому кінці. Щоб гарнір був смачнішим, в кінці приготування можна додати до нього соняшникову або вершкове масло, мясний бульйон, тертий сир, вершки, обсмажені овочі або гриби.13 сент. 2022 р.
Коли солити горохову кашу на початку чи наприкінці?
Не соліть відразу: у солоній воді горох вариться довше. Так що краще класти сіль у самому кінці. Після закипання додайте в горох пару ложок олії. Через 10-15 хвилин після закипання всипте по 1/2 чайної ложки соди на кожні 2 літри води.
Коли потрібно солити горох при варінні?
Вариться в каструлі горох на невеликому вогні в середньому від години до двох, це залежить від сорту. Горох вважається готовим, коли горошинки вже стали мякими, але зберігають форму. Солити горох треба в самому кінці варінняЯкщо зробити це відразу, він буде більш жорстким.
Як правильно та швидко зварити горох?
До гороху потрібно додати води (пропорції 1:2), підсолити, накрити кришкою та поставити у мікрохвильову піч. Вибрати режим Каша та варити 30 хвилин. Коли горох готовий, його потрібно витягнути, додати спеції та вершкове масло. Добре підходять також підсмажені овочі.