Бо морошка — цінне джерело еллаговой кислоти , як потужного антиоксиданту, а й відмінного кардіопротектора. Елагава кислота вирівнює артеріальний тиск, знижує ризик атеросклерозу за рахунок зниження поганого холестерину, а заразом зміцнює стінки судин і капілярів.
Коріння та листя морошки використовують як сечогінний засіб — при нирковокамяній хворобі, авітамінозі, порушенні обміну речовин, від застуди, кровохаркання, малярії. Настій листя застосовують при внутрішніх кровотечах, проносах, як протизапальний і ранозагоювальний засіб.
З душистих ягід готують компоти, варення, соки, сиропи, солодкі соуси, топінги. Морошка відмінно підходить для виготовлення пастили та мармеладу через високий вміст пектину. Її їдять у свіжому вигляді або перетирають із цукром, сушать, консервують. У Фінляндії та Швеції роблять знаменитий морошковий лікер.
Морошка має потогінну, кровоспинну, спазмолітичну, протимікробну, вяжучу дію. Вона застосовується в лікуванні серцево-судинних та шлунково-кишкових захворювань. Морошка допомагає при отруєнні важкими металами, у лікуванні гастритів із зниженою кислотністю шлункового соку.